Falun vann stormötet mot Storvreta. Foto: Bildbyrån

Falun vann finalreprisen – hakar på i toppen

Publicerad

SM-finalrepris från i våras.

Då vände Falun sin negativa trend och slog Storvreta med 5-4 efter förlängning.

De två dominanterna i svensk innebandy var föga förvånande framme i förra säsongens SM-final. Falun blev svenska mästare, men den här säsongen har varken Storvreta eller Falun fått den starten man velat. Inför söndagskvällens möte återfanns båda lagen i mittenskiktet av SSL-tabellen.

Nu närmar sig dock Falun toppen efter en 5-4-seger mot Uppsalalaget.

Det var också hemmalaget som inledde bäst och hade en 2-0-ledning att gå på inför mellanakten. Men Storvreta kom tillbaka – två gånger om.

Först vände gästerna till 3-2, innan Andreas Stefansson med sitt 4-4-mål med tre minuter kvar av den tredje perioden tog matchen till förlängning.

Stjärnan ut skadad

Väl där var det Falun, som inför hemmapubliken, avgjorde genom Magnus Jansson.

– Vi har bra kontroll i stora delar, men när de väl har sina momentum dippar vi lite, säger Storvretas tvåmålsskytt Andreas Stefansson i Expressens sändning.

Extra tungt för Storvreta som fick forwarden Albin Sjögren skadad. Detta en dryg månad kvar till VM, där 27-åringen har en given plats i det svenska landslaget.

– Jag vet inte mycket mer än att han klev av. Det är samma knä som han har haft problem med tidigare, fortsätter Stefansson.

I och med segern är Falun, i skrivande stund, fyra poäng från tabellettan Mullsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.