”Får hoppas supportrarna rannsakar sig själva”

Uppdaterad
Publicerad

Debatten efter oroligheterna under Hammarby-AIK fortsätter. – Jag tror på fortsatt samarbete. Sen får man hoppas att supportrarna rannsakar sig själva efter det här, säger polisens presstalesman Lars Byström i SVT:s Gomorron.

Inför derbyt var det slagsmål på Gullmarsplan, och delar av AIK-klacken sjöng under matchen ”Låt han dö”, till en knockad Erik Israelsson i Hammarby. Matchen har diskuterats flitigt efteråt, på grund av oroligheterna.

– Vi hade 300 poliser på matchen, så vi gör allt för att minimera stöket. Det är ett svårt problem, även om vi har ett bra samarbete med klubbar och supportrar.

allsvenskan 2015

Krävs det kan polisen ta hårdare tag.

– Vi kan titta på tillstånd. Om man ska dra ner på publik och så vidare. Men själv är jag skeptisk till tvångsåtgärder. Jag tror mer på fortsatt samarbete. Sen får man hoppas att supportrarna också rannsakar sig själva efter det här.

Lena Levin var på plats på Gullmarsplan, i tunnelbanan där slagsmål utbröt. Hon har skrivit ett uppmärksammat inlägg på Facebook om hur otäck hon tyckte situationen var.

– Jag var jätteräd, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet