Foto: TT Nyhetsbyrån

Fifa öppnar upp VM-utredningar

Uppdaterad
Publicerad
Kommer VM 2018 spelas i Ryssland?
Och blir det VM 2022 i Qatar?
Det blir allt mer tveksamt.
I kväll meddelade Fifa att de ska gå igenom nya korruptionsrapporter.

Härvorna kring VM i Ryssland 2018 och VM i Qatar 2022 går vidare. Fifa meddelade i kväll att de ska gå igenom den 430 sidor långa rapporten som den amerikanska åklagaren Michael Garcia har skrivit om VM-utnämningarna, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Både Rysslands och Qatars arrangemang har skakats av korruptions- och mutanklagelser, och det har i flera år förekommit uppgifter som har varit mycket jobbiga för Fifa.

Varmt klimat

Fifa meddelade i dag även att Garcia har inlett juridiska insatser mot vissa individer rörande frågan, men de meddelade inte vilka personer det rör.

Förrutom mutanklagelserna har mycket av problematiken kring Qatar-VM rört det varma klimatet, vilket har gjort att det har pratats om att flytta mästerskapet till vinterhalvåret. Dessutom har mängder av gästarbetare dött i samband med byggen av arenor i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fotbolls-VM 2022

Mer i ämnet