Foto: Scanpix

Förbundet pressar Green Tregaro om naglarna

Uppdaterad
Publicerad

Svenska friidrottsförbundet ser gärna att Emma Green Tregaro inte målar sina naglar i regnbågsfärger i dagens final.

– Jag kan sympatisera med synpunkterna, men utifrån IAAF:s regelverk är det fel att göra så här. Men vi kommer inte att stå och kolla när hon går in på arenan vad hon har för nagellack på sig, säger ordförande Tomas Riste till Aftonbladet och utvecklar:

– Finns det ett regelverk ska man hålla sig inom det. Sedan kan man tycka att regelverket är fel, men då får man ändra det den demokratiska vägen.

Friidrotts-VM 2013

Svenska friidrottsförbundet har samtidigt fått besked från Internationella Friidrottsförbundet, IAAF, att Green Tregaro och Moa Hjelmer inte kommer att straffas för sina målade naglar.

– Det är glädjande, säger Riste.

Återstår dock att se hur Green Tregaro tas emot av ryska publiken i höjdhoppsfinalen. Inte minst med tanke på att ryska nationalikonen Jelena Isinbajeva gick ut och kritiserade Green Tregaros naglar.

– Det har blivit ett väldigt konstigt fokus, här tog vi ett VM-guld för första gången på länge, det kom i bakvattnet av allt annat. Det kanske visar att IAAF:s regler inte är så himla korkade som man vid en första anblick kan tycka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet