”Bra deltävling mot OS 2016”

Uppdaterad
Publicerad

VM-simningarna i Barcelona är slut och för svensk del slutade det med två medaljer. Guld och silver för Sarah Sjöström på 100 m fjäril och 100 m fritt. Förbundskapten hyllade svenska insatsen och ser ljust på framtiden. – En jättebra deltävling mot OS 2016, säger Ulrika Sandmark.

Sarah Sjöströms facit i VM i Barcelona imponerade med guld, silver och två fjärdeplatser och förbundskapten gillade vad hon såg under mästerskapet.

– Fantastiskt, omtumlande – en jättebra deltävling mot OS 2016. Sarah har varit fantastiskt duktig. Hon har simmat på världsklassnivå samtliga dagar, säger Ulrika Sandmark till SVT Sport.

Sim-VM 2013

Sarah tycker själv att det var ett lyckat mästerskap.

– Det här är ett av de roligaste mästerskapen jag har varit på och det mest positiva för mig. Det känns som det bara har varit framgångar. Det har varit väldigt roligt.

Sandmark lyfte även fram VM-debutanten Johannes Skagius som sam final på 50 m bröstsim.

– Han är helt gränslös, orädd. Okej, han är ung, men han gör något fantastiskt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2013

Mer i ämnet