Foto: TT Nyhetsbyrån

Lucka 9: Sjöströms segertårar

Uppdaterad
Publicerad

OS i London satte sina spår, i Barcelona byttes dock sorg mot glädjetår. Vad ska vi vi nu ha för rim? Äsch, vi säger revansch på 100 meter fjärilsim...

Svara på dagens fråga och tävla om en SVT Sport-mugg!

Sarah Sjöström ville på VM i Barcelona visa alla att OS i London var en tillfällig plump i protokollet. Och det gjorde hon verkligen.

Sim-VM 2013

Sjöströms andra VM-guld på 100 meter fjäril var mycket, mycket efterlängtat. Haningetjejen vann på tiden 56.53.

– Helt sjukt. Jag har aldrig gråtit av lycka tidigare. Det här är det största som någonsin hänt mig i min karriär, sa Sjöström till SVT Sport.

Låg två halvvägs

Sjöström låg tvåa efter halva vägen, en bra bit efter danskan Jeanette Ottesen Gray, men var klart starkast de sista 50 meterna.

– Jag kände att jag hängde med Ottesen hyfsat de första 50 meterna. Jag kände att jag hade hur mycket krafter som helst och visste att henne kommer jag i alla fall komma ifatt.

Ottesen Gray tappade och blev utan medalj. Alicia Coutts, Australien, var närmast bakom som tvåa på tiden 56,97. Sjöström har simmat snabbare än 56,53 två gånger tidigare, men då har det varit i den numera förbjudna superdräkten.

– Jag har känt i hela kroppen att jag haft så mycket energi. Det handlade bara om att släppa på vid rätt tillfälle. Det lyckades jag med i dag, sa Sjöström som vann sitt första VM-guld på 100 meter fjäril 2009 i Rom.

Firade med familjen

SVT Sport träffade Sjöström ett par timmar efter guldloppet när hon firade med familjen.

– Det betyder extra mycket att ha några andra att dela glädjen med. Det kommer snurra mycket tankar i kväll. Mycket positiva tankar såklart. Jag har fortfarande svårt att formulera mig eftersom jag är så himla glad just nu, sa Sarah Sjöström.

SVT Sports julkalender 2013 – se alla luckor här!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2013

Mer i ämnet