Thomas Sivertsson (längst till vänster) lyssnar när Torbjörn Klingvall ger ut instruktioner. Per Johansson infälld i bilden. Foto: Scanpix

Förre förbundskaptenen försvarar kritiserad duo

Uppdaterad
Publicerad

Efter VM-kvaluttåget kritiserades damhandbollslandslagets tränarduo Torbjörn Klingvall och Thomas Sivertsson hårt. Men de får stöd av sin företrädare.

Per Johansson lämnade för ett år sedan jobbet som förbundskapten för handbollsdamerna. Nu försvarar han den kritiserade duon som ersatte honom.

– Det är viktigt att ge Torbjörn Klingvall och Thomas Sivertsson (assisterande tränare) tid att sätta sina idéer. Vi hamnade på 13:e plats i mitt första VM som förbundskapten. Men man knyter näven när man misslyckas, jobbar ännu hårdare, säger Johansson till SVT:s handbollsblogg.

Sverige föll tidigare i juni tungt mot Polen i playoff-spelet till VM och efteråt har kritiska röster höjts mot laget och de nya tränarna.

I oktober inleder man EM-kvalet hemma mot Slovenien. Schweiz och Serbien är övriga lag i kvalgruppen.

Handbollsbloggen kan du läsa hela intervjun med den förre förbundskaptenen bland mycket annat – exempelvis om ryktena som omgärdar Magnus Jernemyr och Jonas Källman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.