Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trots tappen – Öberg positiv: ”Vi har en väldigt bra situation” Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Systrarna Öberg om förändringarna i laget: ”Blir en stor omställning”

Uppdaterad
Publicerad

Flera stora namn försvinner från det svenska skidskyttelandslaget till nästa säsong.

Men Hanna Öberg är inte orolig för att det ska försämra träningsmiljön.

– Efter den gångna säsongen är det många på laget som känner att de hade velat göra mer, så vi är väldigt motiverade, säger hon till SVT Sport.

Linn Persson opererades efter VM. Samtidigt har Mona Brorsson och Stina Nilsson lagt bössorna på hyllan och Tilda Johansson valt att satsa utanför landslaget.

Det är till stora delar ett nytt landslag som startar upp försäsongen inför nästa skidskytteår. Hanna Öberg menar att det är den största förändringen från en säsong till nästa sedan hon kom med i landslaget.

– Vi åker snart på vårt första läger och jag tycker det känns spännande. Mona har ju varit med från start för mig så bara att hon försvinner blir ju en stor omställning, menar hon.

”Det kan pusha mig”

Men trots stora förändringar finns ingen oro för att träningen och sparringen i laget ska försämras. Och det beror inte minst på att flera av de aktiva känner att de hade velat få ut mer av förra säsongen.

– Vi är väldigt motiverade till att göra jobbet och höja kvalitén ytterligare. Jag har fortfarande Elvira och Anna som jag har mycket ut av att träna med och det kan pusha mig att bli bättre, säger Hanna Öberg.

Det svenska stafettlaget har under flera år varit ett av världens bästa, om inte det bästa laget, på damsidan. Elvira Öberg är inte orolig för att det ska förändras.

– Vi har inte, just nu i dag, lika många alternativ men de nya tjejerna som är på g kommer hitta sin plats så jag är inte orolig, säger hon.

Hör Hanna Öberg om de nya förutsättningarna i stafettlaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.