Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Fredrik Reinfeldt: ”Män ser fotbollen som någon sorts frizon”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen höll regeringen och fotbollssverige möte efter skandalscenerna under förra helgens Stockholmsderby.

Efter mötet uttalade sig SvFF-ordföranden Fredrik Reinfeldt om situationen.

– Jag är livrädd för den här eskaleringen, säger han.

Söndagens Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK slutade med skandalscener. Med anledning av detta kallade regeringen till möte med Svenska fotbollförbundet, svensk elitfotboll och polisen under fredagen.

Efteråt mötte SvFF-ordföranden Fredrik Reinfeldt media och pratade om att han vill se en attitydförändring inom fotbollen.

Idrott och politik

– Det är viktigt för mig att säga som man att det finns en känsla av att män ser fotbollen som någon sorts frizon. Inte sällan är man berusad och tror man kan bete sig hur man vill, säga vad man vill, hota och begå lagbrott. Så fungerar inte ett välfungerande samhälle, säger Reinfeldt.

”Det går i fel riktning”

Reinfeldt berättade vidare  att han är oroad över att situationen går åt helt fel håll.

– Vår känsla är att det här blir värre. Det finns en tillströmning av unga, arga supportrar. De växer i antal och vi är bekymrade. Det går i fel riktning och det behöver göras mycket, säger han och fortsätter:

– Jag är livrädd för den här eskaleringen. Jag ser vad de gör, att skjuta bengaler upp på familjeläktaren. Ni förstår ju vad som väntar runt hörnet om vi inte tar det här på allvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet