Foto: Bildbyrån

Granqvist om flyttrykten: ”Bara spekulationer”

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs IF är berett på att sälja Andreas Granqvist, om han själv vill – enligt ordförande Krister Azelius. Men mittbacken har endast siktet inställt på HIF och superettan – åtminstone just nu.

– Det är bara spekulationer, jag har flyttat hem för att stanna hemma, säger Granqvist till SVT Sport.

Det var på torsdagen som Helsingborgs IF:s ordförande Krister Azelius sa följande till SVT Sport:

– Kommer det ett bud som han själv är intresserad av så måste vi visa den respekten att vi tar ett samtal om det.

Men det är ingenting Anderas Granqvist själv har funderat på.

– Det är bara spekulationer, jag har flyttat hem för att stanna hemma. Sen om något händer i framtiden har jag ingen aning om just nu, jag har fullt fokus på HIF och det är det enda som gäller, säger han till SVT Sport.

På fredagen gjorde landslagskaptenen sin första träning med Helsingborgs IF sedan VM-turneringen i Ryssland.

– Det är skönt att vara igång, har haft några dagar där hemma, kopplat av och landat efter en fantastisk sommar med ett bra gruppspel och åttondelsfinal, tyvärr räckte vi inte hela vägen mot England. Det är skönt att vara hemma och träna med grabbarna, säger Granqvist, som inte heller bestämt sig angående fortsatt landslagsspel.

– Det är för tidigt än. Jag vill börja träna och köra någon match innan jag tar ett hundraprocentigt beslut. När jag väl tagit beslutet vill jag inte ångra mig, så det kommer ta några dagar till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.