Niklas Mattsson under gårdagens kval. Foto: Bildbyrån

GUIDE: SM-veckan tisdag

Uppdaterad
Publicerad

Finaler i big air, snowboard och freeskiing, står på programmet när SM-veckan från Sundsvall går in på dag två.

Här hittar du hålltiderna för dagen.

Följ SM-veckan i SVT1 och i SVT Play 13.00-15.30

Dagens hålltider:

13.00-14.00: Big air, snowboard

I ett stort hopp ska åkarna utföra trick som bedöms av en domarpanel. Höjd, svårighetsgrad, utförande och landning avgör poängen i finalen där tio åkare finns med. Varje åkare kör två åk var – bara det bästa åket räknas.

Här kan det bli guld direkt för arrangörsstaden Sundsvall. Niklas Mattsson är nämligen en av favoriterna på herrsidan. Han utmanas framför allt av Måns Hedberg men håll även ett öga på William Mathisen.

På damsidan är Novalie Engholm, från Härnösand, guldfavorit. Hon utmanas av skolkompisen vid skidgymnasiet i Malung, Cornelia Carlund.

14.30-15.30: Big air, freeskiing

Även här ska åkarna genomföra trick i ett stort hopp. En domarpanel bedömer hur många poäng varje åkare får, skillnaden är att åkarna här har skidor och inte snowboard. Tio åkare får köra finalen där varje åkare kör två åk, varav det bästa räknas.

Juniorvärldsmästaren Oliwer Magnusson är ett intressant namn på herrsidan och formen verkar vara på topp. Så sent som i söndags vid tävlingen i Seiser Alm tog han karriärens första pallplats i världscupen efter att ha slutat tvåa i slope style. Vid SM-veckan ställs han mot Hugo Burvall som blev totaltrea i världscupen i big air i fjol. I startfältet återfinns även Emil Granbom och Jennie-Lee Burmanssons lillebror Axel, 14 år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.