Halfvarsson: ”30 sekunder är ingenting”

Uppdaterad
Publicerad

Inför morgondagens jaktstart startar Calle Halfvarsson 30 sekunder efter ledaren Martin Johnsrud Sundby från Norge.

Den femte av totalt sju etapper går mellan Cortina och Tåblach – en lång och spektakulär jaktstart och Halfvarsson har en bra position. 

– 30 sekunder är ingenting på den här banan, men mycket beror på dagsformen. Det kommer bli tufft men jag hoppas att känslan i kroppen är bra, säger Halfvarsson till SVT Sports reporter Peter Jonsson på plats.

Tour de Ski 2013

Han räknar inte med någon norsk draghjälp då Petter Northug gått ut och sagt att han ska bromsa Halfvarsson för att gynna sin landsman Sundby.

– Petter Northug kommmer inte dra någon meter men förhoppningsvis kommer några av de andra upp och hjälper till och drar. Det är svårt att säga hur loppet kommer gå, mycket beror på Sundby och om någon är dragvillig. Det gäller att inte tappa för mycket i morgon och under nästa etapp så jag är fortsatt bra med inför sista, fortsätter Halfvarsson.

”Kommer vara med i täten”

Förbundskapten Rikard Grip tror att Halfvarssons chanser är goda för tt kunna behålla en bra position. 

– Jag är helt övertygad om Calle kommer att vara med i täten även efter i morgon, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski 2013

Mer i ämnet