Hammarströms kanon gav VM-brons

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tagit brons i fotbolls-VM efter seger med 2-1 mot Frankrike.

Marie Hammarström blev stor bronshjälte med sitt avgörade 2-1-mål i den 82:a minuten.

-Det är helt sjukt. Jag ser bara att den går in, sen försvinner allt, säger Hammarström till TV4 direkt efter matchen.

Målet kom på ett kanonskott med vänstern som satt uppe i Celine Devilles nättak. Ett mål som kom när allt såg ut att gå Frankrikes väg.

Efter att Elodie Thomis kvitterat i den 56:e minuten med ett välplacerat skott drog Josefine Öqvist på sig en onödig utvisninge efter en ful eftersläng. Frankrike fick spela elva mot tio och satte press på svenskorna.

”Vi var värda det här”

Då drog Hammarström till från straffområdeslinjen.

-Jag hade en liten känsla av att om jag får bollen så skjuter jag. Vi var så värda det här, säger hon.

Lotta Schelin var lysande matchen igenom och var även den som inledde målskyttet. Efter att ha tagit emot en lysande långpass från Sara Larsson rullade hon enkelt in 1-0 bakom Berangere Sapowicz, som skadade sig när hon försökte stoppa svenskan.

-Jag är så fruktansvärt glad. Det här är en bragd, säger Schelin och får medhåll från förbundskapten Thomas Dennerby.

-Det här laget är helt fantastiskt. Det är en bragd utan dess like. Och att vi klarar det med en man mindre. Vi ville verkligen vinna, säger han till TV4.

Öqvist lättat efter segern

Josefine Öqvist som sånär blev syndabock var lättat efter slutsignalen.

-Jag är stolt över mina lagkamrater. När man vinner en bronsmatch och får den här glädjen på en gång så mår man jättebra

Utvisningen skyllde hon på adrenalin, och ilska i stridens hetta.

-Det blir ett motlägg och hon sparkar mig, i stridens hetta så sparkar jag tillbaks. Det skulle jag inte gjort, men nu känner jag bara skit samma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.