Hamrén hoppas att Mellberg stannar. Foto: Scanpix

Hamrén hoppas att Mellberg fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Morgondagens match mot Frankrike blir Olof Mellbergs sista landskamp. Eller? -Vi ska inte vara så säkra på det, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Det var i april som Mellberg avslöjade för SVT Sport att han slutar i landslaget efter EM. Hamrén verkar dock vilja se honom i landslagströjan även i höst.

-Han har sagt att detta är hans sista slutspel, men det behöver inte betyda sista landskampen. Vi ska ta ett snack efter EM, säger Hamrén.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

I morgon blir det i vilket fall spel för mittbacksgeneralen.

-Om det inte händer något oförutsett, så spelar Olof i morgon, ja, säger Erik Hamrén.

Elmander finns inte med

En som inte spelar är Johan Elmander.

-Hans fot är inte hundra, när det inte är en avgörande match är det ett lätt beslut för mig, säger Hamrén.

Rasmus Elm kände sig krasslig på morgonen och var inte med på sista träningen. Mittfältaren har dessutom problem med ett knä.

-Vi bestämmer oss om spel i morgon, säger förbundskaptenen.

Sverige slutar sist i tabellen, oavsett resultat. Frankrike kan bara missa kvartsfinal vid förlust samtidigt som England förlorar mot Ukraina med mindre marginal.

-Vi ska försöka göra allt för att vinna, jag tänker inte testa spelare bara för att ge någon chansen, jag tar ut det lag som har störst chans att vinna matchen, säger Hamrén.

-Vi är ledsna över att behöva lämna Ukraina och Kiev, det skulle ha varit fantastiskt skoj med den här matchen i morgon om den gällt något för oss också.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

Mer i ämnet