Foto: TT / Bildbyrån

Borssén: Hansdotter borde varit med

Uppdaterad
Publicerad

Förre landslagsåkaren Therese Borssén tycker att Frida Hansdotter borde fått en plats i lagtävligen, istället för Anna Swenn-Larsson. -Vi har ett väldigt bra lag nu också, men det hade varit ännu bättre med Frida, säger Borssén till SVT Sport.

– Jag förstår varför folk reagerar efter som Frida är den bästa slalomåkaren, säger Pernilla Wiberg om uttagningen.

På tisdagskvällen gäller det för Sverige i lagtävlingen. André Myhrer, Mattias Hargin, Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson får chansen. Det innebär att Frida Hansdotter petas. Förre landslagsåkaren Therese Borssén menar att Hansdotter borde fått chansen, och i så fall på Swenn-Larssons bekostnad.

Alpina VM

– Anna hade tydligen varit lite snabbare på träningarna. Men jag tycker ändå laguttagningen är lite konstig. Dels är Frida i bra form, och sedan hade det varit bra för henne att tävla innan slalomen (på lördag) där hon är en medaljfavorit.

– Jag tycker inte att man ska gå så mycket efter resultat på träningen som man nu har gjort. Jag har själv råkat ut för det när jag tävlade, och jag tycker man mer ska gå på faktiska resultat, säger Borssén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet