Hässelby och Spårvägen lagmästare

Uppdaterad
Publicerad

Hässelbys damer och Spårvägens herrar vann lag-SM i friidrott i Halmstad. Klubbarna har tagit över och dominerade totalt.

Damernas lag-SM levde ända till den avslutande stafetten över 4x100 meter.

Spårvägen vann den och Hässelby blev trea men höll undan till det första lag-SM-guldet sedan 2004.

SM-veckan sommar 2013

-Det är helt sjukt, helt underbart, säger en av stafettlöparna i Hässelby, Rebecka Larsson, till SVT Sport, efter att klubben vann med två poäng före Spårvägen.

Därmed blev Ullevi som vunnit de senaste fem åren nedpetat. Ullevi var till slut tio poäng efter och hade en grov miss i diskus där Sverige-ettan Sofia Larsson hade fyra ogiltiga kast och fick noll poäng.

Erica Jarder var ensam om tre grensegrar. Hon sprang sista sträckan på 4x100 meter för Spårvägen och vann 100 m (12,04) och längdhopp, där hon bara gjorde ett enda inledande hopp på 6,31 vilket räckte gott.

Angelica Bengtsson i Hässelby vann visserligen stavhoppet på 4,38 men visade inget formbesked inför VM. Malin Dahlström var med upp på samma höjd och hade faktiskt kunnat besegra Bengtsson då hon hade ett hopp kvar när Bengtsson rivit ut sig.

Oliveira och Sunneborn poängbäst i Spårvägen

Nil de Oliveira flög fram på den andra sträckan för Spårvägen när laget vann 4x100 m (utmärkta 40,29) och tog hem lag-SM för herrar i stor stil. Därmed försvarade man guldet från i fjol.

Totalt tog Oliveira hem tre segrar. Han vann 100 m på 10,54 och 200 m på 20,95.

Åldermannen Mattias Sunneborn, 42, som sprang tredje sträckan efter Nil, vann längdhoppet på 7,40 och blev även tvåa i tresteget på 14,59, en fantastisk insats denna stora dag för Spårvägen.

-Spårvägen gjorde en bra tävling rätt igenom, säger förbundskaptenen Karin Torneklint i SVT.

Spårvägen och Hässelby är tungviktarna inom svensk friidrott och har en stark ekonomi i ryggen med stora evenenmang som Stockholm Marathon och Tjejmilen och flera andra stora motionslopp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan sommar 2013

Mer i ämnet