Hedqvist sköt guldet till Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Kraften i klubban har han ärvt från pappa. Och nu är både far och son Hedqvist svenska mästare i bandy. -Det här känns som en personlig revansch för mig efter allt som hänt, säger Joakim Hedqvist efter att ha skjutit Edsbyn till guld.

Med två mål i början av andra halvlek avgjorde Joakim Hedqvist SM-finalen på Studenternas i Uppsala. Hans andra mål betydde 6-2 och Saik kändes slagna.

-Fast jag tog inte ut något i förskott, det var först i 80:e minuten jag kände att det var klart, säger hjälten efter 6-4-segern.

Inför säsongen lämnade målkungen Hedqvist Söderhamn och Broberg för svenska mästarna och rivalklubben Edsbyn.

Ett val som inte blev speciellt omtyckt.

-Det var lite olika syn på mitt kontrakt. Men nu är allt löst i alla fall. Men det var mycket turbulens, så detta känns väldigt speciellt, förklarar Hedqvist.

Tänker inte sova

Medan de flesta av lagkompisarna fick återuppleva fjolårsguldet blev detta finaldebuten för Jocke. Och så mycket bättre kunde det inte gå.

-Att få göra två mål... Ja, det känns riktigt bra att få vara en kugge i detta lag, säger han.

-Nu ska jag inte sova på hela natten, det har jag bestämt. Får väl smyga omkring lite på slottet, skrattar Hedqvist.

Lagpolarna lär väl visa hur det går till på banketter och annat.

-Jag har ingen aning om vad som händer faktiskt, men bankett blir det väl i alla fall.

Nu gör han sin far Pär, känd som en riktig hårdskytt, sällskap i skaran som vunnit SM-guld. Även om det nu inte blev med Broberg.

Och vem som skjuter hårdast av far och son låter han andra avgöra. Men pärlan som Joakim fick till på hörnmålet fram till 5-2 var i alla fall 2005 års finals allra hårdaste.

-Att få till en sådan träff i en SM-final, det var härligt. Jag fick inget läge på första hörnan så jag bad om att få testa en gång till och då gick det bättre.

Gick på returen

Andra målet behövde han inte ta i lika mycket på.

-Jag gick på för att ta returen, vi hade pratat om att han (målvakten Joel Othén) släppte mycket returer, förklarar Hedqvist.

Efter två mål och SM-guld lär det inte bli tal om något nytt klubbyte i alla fall.

-Nej, jag stannar i alla fall två år till. Nu känns det helt underbart, det har gått bättre och bättre hela säsongen. Nu är jag inne i ett segerrus.

Det lär sitta i några dagar.

-Det var ett otroligt tryck här, jag tror hela byn stod stilla, alla måste ha varit här.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.