Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sverige säkra platsen i finalen i VM i mixeddubbel i spelaren. Foto: SVT

Syskonen Wranå till VM-final på hemmaplan i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Syskonen Isabella och Rasmus Wranå vann semifinalen för Sverige mot Schweiz och gick till VM-final i mixeddubbel på hemmaplan i Östersund efter 6-3.

– Det känns så bra och vi har spelat bra hela veckan och det kändes så bra att kunna prestera på den här nivån i semifinalen, säger Isabella Wranå i SVT:s sändning. För två år sedan var de femma i VM.

I den sjunde och näst sista omgången hade Schweiz sista sten och gick för två poäng. Det misslyckades och i stället ”stal” Sverige en poäng och gick upp i ledning med 6-3 och hade sista sten. Eftersom matchen var avgjord innan den sista stenen ströks den åttonde omgången och poängen från den sjunde stod kvar som slutresultatet.

– Det var en av nyckelpoängen. Vi fick till en ”stöld” och fick ett väldigt bra läge med tre poäng upp, säger Isabella Wranå.

Skrällen Estland väntar i finalen

Briar Schwaller skrek så det ekade i hallen i Östersund men hennes make Yannick Schwaller kunde inte styra rätt utan fick se matchen glida ur händerna.

– Vi spelade lite bättre än dem hela matchen, säger Rasmus Wranå.

Klockan 14.00 i morgon avgörs VM-finalen mot Estland, som slog Norge med 8-6, i Östersund Arena som sänds direkt i SVT2/Play.

– Det är en jätteskräll. Finns det bragdguld i Estland? Sverige får se upp i morgon, man får inte underskatta motståndarna och det förstår vi när vi ser hur bra de spelat. Det är inte en slump att man först slår Kanada och sedan Norge. Det borgar för en spännande VM-final, säger experten Eva Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.