Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Prestigelöst inom familjen Wranå om vem som är bäst Foto: SVT

Syskonen Wranå om samarbetet: ”Vi behöver inte prata med varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Syskonen Rasmus och Isabella Wranå bildar Sverige lag i VM i mixed dubbel. Familjebanden ser de som en styrka.

– Vi har kört ändå sen vi var tonåringar, vi har bra kommunikation och bra spel, säger Isabella Wranå till SVT Sport.

Familjen Wranå är en riktig curlingfamilj. Både pappa Mats och mamma Monika har spelat och spelar än idag curling.

Barnen Rasmus, 29, och Isabella, 26, har spelat mixed dubbel med varandra ändå sedan tonåren och representerar just nu Sverige i VM som spelas i Östersund.

– Rasmus är väldigt bra på spela hårda take-outs men framförallt är han väldigt bra på sopa, så det är skönt för mig när jag spelar sten, säger Isabella Wranå.

– Isabella är en väldigt allround spelare, inget slag som inte finns i hennes repertoar och det är skönt att ha med sig i en mixed dubbelpartner, säger Rasmus Wranå.

Syskonbandet är en styrka

I VM är det flera lag där syskon eller makar utgör laget och det verkar inte vara någon slump. Wranå ser deras syskonband som en styrka.

– Man känner varandra så väl, vi behöver inte prata med varandra ibland på isen utan båda vet vad vi tänker båda två så det fungerar väldigt bra på det sättet, säger Rasmus Wranå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.