Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Isabella Wranås avgörande sten, och hör Rasmus Wranå om hur det känns för laget att vara slutspelsklart. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Isabella och Rasmus Wranå klara för slutspel i curlingens VM i mixeddubbel

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Lag Wranå fortsätter att imponera vid VM i mixeddubbel.

Curlingsyskonen Rasmus och Isabella Wranå vann i dag sin sjunde raka match.

Därmed är de som första lag klart för slutspel i mästerskapet.

– Vi har hittat in i spelet rätt bra, konstaterar Rasmus Wranå.

VM i Östersund är på väg att bli en succé för svensk del.

Under onsdagen vann Sverige med 7–6 mot Australien. Det var Wranå-syskonens sjunde raka seger, och därmed är laget som första lag klart för slutspel – trots att två gruppspelsmatcher återstår att spela.

– Det känns jätteskönt! Jätteskönt att veta att man är i slutspel, säger Rasmus Wranå till SVT Sport.

Nära semifinal

Vinner laget en av de två återstående matcherna (Tjeckien och Skottland återstår att möta) är laget klart för semifinal. Och det skulle betyda mycket, enligt Isabella Wranå.

– Det är ju en jättefördel. Dels att du får komma direkt till semi, så klart. Och så kan man som gruppvinnare få andra fördelar, som till exempel sista sten och så vidare, säger hon till SVT Sport.

Viktigt steg mot OS

Sverige har ett VM-guld i mixeddubbel sedan tidigare. Det kom 2019, då Anna Hasselborg och Oskar Eriksson vann VM i norska Stavanger.

I det senaste OS:et, 2022, tog Sverige brons genom Oskar Eriksson och Almuda de Val. Och detta VM är ett viktigt steg i resan mot OS i Milano/Cortina 2026.

– Detta VM och nästa är OS-kvalificerande, så att sätta Sverige i en bra sits mot att ta en OS-plats, så det är ett viktigt mästerskap, säger Rasmus Wranå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.