Foto: Bildbyrån

Hellner kan ge upp femmilen – för Södergrens dröm

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner öppnar för att stå över femmilen på söndag, till förmån för petade kompisen Anders Södergren. Loppet skulle i sådana fall troligen bli 37-årige Södergrens sista i ett världsmästerskap. ”Jag kan tänka mig att ge den platsen till Anders”, säger Hellner till NSD.

Marcus Hellner, 29, stod för en tveksam insats i herrstafetten under fredagen. Nu meddelar han att han kan tänka sig att ge upp sin plats på femmilen på söndag, till förmån för reserven Anders Södergren.

– Vi har inte bestämt än, det är inget lopp jag har laddat jättemycket för. Jag kan tänka mig att ge den platsen till Anders Södergren, säger han till NSD.

VM i Falun

Hellners gest skulle i sådana fall innebära att 37-årige Södergren, som med största sannolikhet gör sitt sista VM, får avsluta sin mästerskapskarriär inför den svenska publiken i Falun.

Enligt uppgifter till SVT Sport är Anders Södergren positiv till att köra söndagens femmil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet