Henke: ”Vi måste ta små steg”

Uppdaterad
Publicerad

I natt spelas den femte finalen i Stanley Cup. För Henrik Lundqvists New York Rangers är det återigen vinna eller försvinna.

– Det handlar om hur du tänker mentalt, säger ”Henke” till SVT Sport.

Los Angeles King leder med 3–1 i matcher inför nattens femte final, som spelas i LA. Rangers måste alltså vinna för att hålla liv i finalserien.

– Det handlar om hur du tänker mentalt. Du får inte lägga för mycket på dig eller på laget. Vi kan inte gå in och tänka på att vi måste vinna matchen, vi måste ta det i små steg, säger Henrik Lundqvist till SVT Sport timmar innan nedsläpp.

Stanley Cup 2014

I den förra finalen, som Rangers vann med 2–1, storspelade Lundqvist.  Och det krävs en ny hjälteinsats för att Stanely Cup–drömmen ska leva vidare. Men alla är inte säkra på att det kommer räcka. ESPN:s expert Berry Melrose tror att LA Kings kan titulera sig mästare efter nattens match.

– Lundqvist vann matchen åt Rangers sist. Men jag tror inte att han kan göra det igen, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet