Hjälten: ”Får försöka bli guldland i OS”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Haag var kanske den största silverhjälten när hon ryckte ifrån finskan Riitta-Liisa Roponen i den sista stigningen på den näst sista sträckan.

– Det var lite nervöst när jag såg hur starkt Anna gick. Trycket hon hade i åkningen över sista krönet var grymt att se, säger Charlotte Kalla, som körde slutsträckan, till SVT Sport.

Längd-VM 2013

”Satan, nu brände jag allt här”

– Jag blev riktigt trött efter mitt ryck och tänkte att ”satan, nu brände jag allt här”, men när jag märkte att jag var själv på väg in mot stadion var det riktigt skönt, berättar Haag själv.

Silvret är Sveriges femte under årets mästerskap. Något brons, och framför allt guld har det dock inte blivit.

– Vi är silverland det här mästerskapet och får försöka bli guldland i OS i stället, funderar Haag.

Elofsson: ”Helt annan nivå”

SVT-experten Per Elofsson var mycket nöjd med insatsen där Emma Wikén gjorde en stark upphämtning på andra sträckan och gav Haag chansen att växla in som tvåa.

– Många av tjejerna har lyft sig till en helt annan nivå än tidigare i mästerskapet. Det här är en lagseger. Haag, Wikén och Kalla lyfter sig till en annan nivå i dag, säger Per Elofsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Längd-VM 2013

Mer i ämnet