I natt kan Kings ta hem Stanley Cup

Uppdaterad
Publicerad

I natt kan allt avgöras. Los Angeles Kings har 3-0 i matcher på New York Rangers och nu krävs endast en seger till för att få hissa bucklan. Men Kings är inte helt nöjda med spelet. – Vi måste bli bättre, säger Justin Williams till SVT Sport.

– Den tredje matchen var vår absolut bästa men vi måste bli bättre för att ta hem det här, men vår styrka är att vi aldrig ger oss, säger Williams.

Kings väg till finalen är den längsta möjliga. Det har krävts sju matcher i såväl åttondelsfinal, kvartsfinal och semifinal. I finalen mot Rangers krävdes också förlängning i de två första matcherna för att skilja lagen åt. I båda matcherna låg Kings under, men visade styrka och vann.

Stanley Cup 2014

”Ordet självisk finns inte”

– Vi har Jonathan Quick i målet som är riktigt bra och ett väldigt bra försvarsspel. Styrkan är att vi aldrig säger ”nej”. Vi vet att vi kan göra allt, säger Kings slovenska stjärna Anze Kopitar.

Kopitar betonar också hur viktigt det är att gruppen fungerar så bra ihop.

– Vi kommer väldigt bra överens. Ordet självisk finns inte i våran ordbok.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet