IFK Göteborg vann mötet mot AIK. Foto: TT

Underkänt mål i slutminuten gav Göteborg vinst

Matchen blev tidigare under säsongen uppskjuten på grund av matchfixing. Men ikväll blev matchen av och AIK fick en tidig ledning men IFK Göteborg hade hög press och kunde vända matchen till en 2–1 vinst, tack vare ett bortdömt mål för AIK i slutminuten.

Ikväll spelades matchen mellan IFK Göteborg och AIK. Matchen skulle spelats den 18e maj, men blev uppskjuten på grund av match fixing.

AIK fick en riktigt bra start på matchen. Bortalaget fick en frispark strax utanför Göteborgs straffområde i fjärde minuten och Amin Affane klev fram för att ta den. Och som han gjorde det, ett välplacerat skott i vänstra krysset, en tidig ledning för stockholmslaget.

– Vad ska man säga. Han smackar upp den i krysset, säger Mikael Boman till SVT efter matchen.

Matchen fortsatte att ha hög intensitet. IFK tog initiativet och satte hög press på AIK som blev stressat och gjorde en del misstag. Tobias Hysén fick en farlig chans när AIKs back slog en dålig bakåtpass och Hysén fick ett bra läge men kunde inte förvalta situationen.

Spänning ända in i slutet

I andra halvlek fortsatte Göteborg att pressa och i 55:e minuten kunde Sören Rieks kvittera för hemmalaget med lite hjälp av AIK:s Johan Blomberg fick bollen på benet som studsade fram till Rieks.

Tio minuter senare kunde Göteborg ta ledningen när Mikael Boman nickade in 2–1 för hemmalaget efter en nickpassning från Hysén.

Det blev inga fler mål men matchen var fullt levande ända in i slutet. Precis innan stopptid var Henok Goitom inte långt ifrån att nicka in en kvittering men Göteborgs målvakt räddade på mållinjen.

Det blev fyra tilläggsminuter och i den absolut sista minuten slår Goitom in bollen men målet blir bortdömt på grund av okänd anledning och AIK spelarna blev riktigt upprörda. Men AIK:s tränare tyckte att felet för förlusten låg på laget.

– Det verkar vara ett misstag men vi gjorde själva så mycket misstag. Så många gånger vi tappade bollen är värre för mig. Att jag ska stå här och kasta skit på honom när vi är minst lika illa är inte rätt, sa AIK:s tränare Rikard Norling under C Mores sändning.

– Först trodde jag domaren blåste för något ruff. Sen fick jag höra att det var hög spark, sa Henok Goitom till SVT efter matchen.

Oroligt på läktaren

Det skall ha varit oroligt på läktaren under matchen och personer har trillat ner av okänd anledning. Efter matchen kunde man se en person liggandes på marken efter ett fall från läktaren. Det skall tydligen också varit en person som trillat ner vid AIK:s mål men som sedan kunde ta sig upp på läktaren.

Efter matchen greps flera personer efter konfontationer mellan supportrar av det våldsammare slaget.