Iljans skicrosskarriär över

Publicerad

Skicross-åkaren Magdalena Iljans lägger karriären på hyllan. En fraktur i axeln hindrar henne från att köra helgens världscuptävling i Branäs.

-Magda har lagt av. Hon är 40 år och behöver vila kroppen, säger förbunds-kapten Peter Lind till SVT Sport.

Frakturen kan ha uppstått så tidigt som i januari och Iljans, som slogs ut i kvartsfinalen i OS, har kört sedan dess utan att veta om skadan.

-Vi upptäckte det nu i går när hon gjorde en magnetröntgen. Vi vet ännu inte hur allvarligt det är, en fraktur är ett väldigt vitt begrepp, säger Peter Lind.

För Sveriges andra OS-åkare på damsidan, Anna Holmlund som var snabbast i kvalet och till sist slutade sexa i Vancouver, ser det dessto bättre ut inför helgen. Hon har kört bra på träning, och bör ha chans på en pallplats.

-Anna är inte här för att bli tia. Banan passar henne bra då kan utnyttja sin längd och vikt. Jag vill ha upp henne på pallen, och det vill hon också, säger Peter Lind till SVT Sport.

Emma Lukins

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer