Elfsborgs spelare och publik hyllade Klas Ingesson innan match. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ingesson hyllad med stående ovationer

Uppdaterad
Publicerad

Klubb, spelare och supportrar samlades i en hyllning till avgående managern, cancersjuke Klas Ingesson, i Elfsborgs sista hemmamatch. Men huvudpersonen orkade inte vara med på Borås arena.

– Klas är en fantastisk förebild för oss allesammans. Han orkade inte vara på plats men han ser matchen på tv och ville skicka en hälsning, sade ordförande Bosse Johansson ute på planen.

Publiken, även de i Djurgårdsklacken, hyllade Ingesson med stående ovationer medan spelarna värmde upp i tröjor med managerns bild och texten Keep the faith – tröjor som sålt slut på nolltid.

Klas Ingesson

– Vi spelar för Klas, det ska synas, säger Elfsborgs tränare Janne Mian till C More.

Guliganerna har samlat in drygt 120 000 kronor under säsongen till Cancerfonden. Elfsborgs egen Rosa Bandet-insamling har hittills inbringat 650 000 kronor.

46-årige Ingesson, en del av det VM-lag som tog brons i USA 1994, tvingades nyligen hoppa av sitt arbete i klubben. Cancersjukdomen gjorde det omöjligt att fortsätta.

Själva matchen försenades på grund av bengalbränning på Djurgårdens läktare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet