Isaksson tillbaka i Djurgården i ny roll: ”Känns kul”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Isaksson är tillbaka i svensk fotboll och Djurgården. Denna gång tar sig målvaktsikonen an en ny roll då han blir målvaktstränare för Djurgårdens damallsvenska lag. 

– Det känns kul, vi kommer jobba på och försöka utvecklas, säger Andreas Isaksson till SVT Sport.

Andreas Isaksson, 40, avslutade spelarkarriären i Djurgårdens IF efter säsongen 2018.

Sedan dess har den svenske målvaktsikonen varit borta från svensk elitfotboll fram tills nu.

40-åringen, som under spelarkarriären utsågs till Sveriges bästa målvakt tio gånger, är numera målvaktstränare för Djurgården i damallsvenskan.

I sin första match på tränarbänken fick han se Kelsey Daughetry hålla lagets första nolla i ligaspelet den här säsongen när Eskilstuna besegrades med 2-0 på Stockholms stadion. En högst välkommen seger för blåränderna som därmed lämnar jumboplatsen efter att ha inlett säsongen med fyra raka förluster.

”Det är en härlig grupp”

– Det känns kul. Det är en härlig grupp med härlig energi. Nu fick vi vinna också efter en tung start på damallsvenskan och det betyder väldigt mycket. De var så jäkla glada, säger Andreas Isaksson till SVT Sport.

Något tal om Isaksson-effekten är det dock inte enligt honom själv.

– Nej definitivt inte, jag har knappt ens börjat här. Jag lär tjejerna fortfarande och vi kommer jobba på och försöka utvecklas.

Spelarna själva är nöjda med att ha fått in Isaksson i tränarstaben.

– Han kommer ge oss en annan infallsvinkel. Det är spännande och bra för damfotbollen i stort att någon som han kommer och jobbar med oss, säger Kelsey Daugherty till SVT Sport.

”Kommer från stor erfarenhet”

Daughertys målvaktskonkurrent Elvira Björklund, 18, ser även hon fram emot samarbetet.

– Han kommer från stor erfarenhet och jag är väldigt ung och har inte den erfarenheten än. Så jag hoppas att han kan komma med massor av tips och nya grejer att tänka på så man kan ta sig till nya nivåer liksom.

På frågan om Isaksson kan tänka sig bli huvudtränare en dag, svarar han bestämt:

– Nej absolut inte tränare. Det är för mycket press och för mycket att hålla koll på. Det är mycket enklare att jobba i en liten grupp med målvakten. Det är det jag är van vid och jag tror inte huvudtränaryrket passar mig speciellt bra.

I nästa match ställs Djurgården mot tabellsexan Kristianstad.

Hela inslaget:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.