Tabby Tindell sköt segern till Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Tabby Tindell bakom Kristianstads blytunga seger: ”Jag är riktigt glad”

Efter tre raka matcher utan vinst fick Kristianstad under måndagskvällen jubla igen.

Hemmalaget besegrade formstarka Linköping med 1-0.

Stor segerorganisatör blev amerikanskan Tabby Tindell.

Kristianstad inledde damallsvenska premiären med att besegra nykomlingen Kalmar med 4-0. Men sedan har det varit allt mer tuffare men under måndagen blev det en efterlängtad vinst.

Efter tolv minuter spräckte hemmalaget målnollan när anfallstjärnan Tabby Tindell på volley sköt in 1-0. Amerikanskan som är ny från Kalmar har nu gjort fem mål på lika många spelade matcher.

”Viktigt att ta tre poäng i dag”

1-0 stod sig halvleken ut, gästerna Linköping kom ut starkare och skapade flera chanser. Men hemmalaget höll undan – trots Emma Lennartsson jättechans i slutet på matchen. Därmed åkte Linköping på sin första förlust för säsongen.

– Det enda jag tänker är att jag ska försöka få den på mål. Vi behöver göra mål och komma till målchanser. Vi vaknar lite sent i dag, Kristianstad är ett tufft lag, säger Linköpings Lennartsson till SVT Sport.