Zecira Musovic. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Musovic inbytt – höll nollan i tung derbyseger

Ann-Katrin Berger visades ut – in kom Zecira Musovic och spikade igen.

Trots utvisning och underläge tog Chelsea tre blytunga poäng i derbyt mot Tottenham.

Men det började alltså allt annat än bra för Chelsea.

Hemmalaget Tottenham tog ledningen efter en kvart genom ett självmål av Sophie Ingle.

Serieledaren svarade däremot snabbt och kvitterade tolv minuter senare efter mål av norska Guro Reiten.

Därefter blev det tyngre igen.

Chelseas målvakt Ann-Katrin Berger körde över Spurs-anfallaren Rachel Williams utanför straffområdet och fick rött kort direkt.

Bethany England offrades för att få in Zecira Musovic mellan stolparna.

Och Musovic höll tätt – och fick se sitt lag vinna matchen med 3–1 efter mål av Samantha Kerr och Jessie Fleming.

Övriga två svenskor, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, blev inbytta i paus respektive 70:e minuten. Och Andersson behövde bara vara på plan i någon minut innan hon serverade Kerr till 2–1-målet. Flemings 3–1-mål var högkvalitativt och kom på stopptid.

Vid poängtapp hade Chelsea blivit av med serieledningen senare under söndagen – eftersom att Arsenal, på andra plats i tabellen, vann med 3–0 borta mot Everton. Men i och med segern ligger Chelsea fortfarande en poäng före.

För Arsenal spelade Stina Blackstenius från start, men byttes ut i den 65:e minuten.

Både Nathalie Björn och Hanna Bennison tog plats i Evertons startelva och spelade i 90 minuter, men utan att få hål på motståndarlaget.

Efter dagens matcher återstår tre omgångar av ligaspelet.

SE OCKSÅ: Asllanis show i cupen – slog till med kylig lobb

Kosovare Asllani Foto: Bildbyrån