Det var dålig kommunikation mellan backen Paulina Dudek och målvakten Barbora Votikova vid Lyons 3-1. Foto: Youtube

Lyon vann första CL-semin – efter PSG:s jättetavla

Lyons damer vann den första Champions League-semifinalen hemma mot Paris Saint-Germain med 3-2.

Matchens stora snackis blev PSG:s jättetavla som resulterade i 3–1-målet.

Det var precis i början av den andra halvleken, vid ställning 2-1 till Lyon, som ett helt vanligt anfall resulterade i ett mycket märkligt mål.

PSG-backen Paulina Dudek kom åt bollen i eget straffområde, men verkade bli osäker på om det skulle klassas som en hemåtpassning eller ej, och sprang i hög fart mot målvakten Barbora Votikova. Båda tvekade och var obeslutsamma. Votikova vågade inte ta bollen med händerna, och en framstörtande Catarina Macario kunde slå in 3-1. Hennes andra mål i matchen.

Efteråt var Votikova rejält frustrerad på Dudek.

Försvararen skulle dock revanschera sig en aning när hon reducerade till 2-3 på straff några minuter senare.

Närmare än så kom aldrig det franska huvustadslaget som är i underläge inför returen i Paris den 30 april.

Amanda Ilestedt spelade hela matchen i PSG:s backlinje, medan Lyons målvakt Emma Holmgren satt på bänken.

I den andra semifinalen har Barcelona greppet efter att i tisdags ha vunnit med 5-1 mot Wolfsburg.