Fridolina Rolfö får instruktioner vid rekordmatchen med 91553 åskådare på Camp Nou den 30 mars. Foto: Bildbyrån

FC Barcelona gör om biljettsystemet efter kritiken

Uppdaterad
Publicerad

FC Barcelona kommer att göra om biljettsystemet till de stora matcherna efter att mer än 30000 Eintracht Frankfurt-fans intog Camp Nou vid en Europa League-match i torsdags. Damlagets match mot Wolfsburg i Champions League på fredag blir första matchen med de nya rutinerna.

Officiellt hade den tyska klubben fått 5000 biljetter. Till de stora matcherna framöver kommer biljetterna att få en personlig märkning för lättare spårning. Klubben kommer även att försöka få bättre kontroll på vidareförsäljning av biljetter till utomstående agenturer.

Klubben ber nu om ursäkt till de fans som stördes av den stora mängden tyska fans som tog över den egna hemmaborgen.

Enligt AP var det över 30000 tyska fans på arenan, där den officiella publiksiffran var 79468.

Exakt hur många tyska fans det var på arenan har inte gått att fastställa. Många Spanienbaserade tyskar var också på arenan. Alla flög inte in från Frankfurt eller andra tyska städer.

”Vi kan bara göra uppskattningar”

– Vi vet inte med säkerhet hur många biljetter som användes. Vi kan bara göra uppskattningar. Vi vill inte sätta dit någon men vi är väldigt besvikna, säger presidenten Joan Laporta.

Laget förlorade mot Frankfurt med 2-3 och åkte ur Europa League med 3-4 totalt. Fans protesterade under måndagens ligamatch mot bottenlaget Cadiz och lämnade en sektion tom på den väldiga arenan. Det blev en ny förlust, 0-1, och inte sedan 2003 har Barcelona förlorat två raka matcher.

På fredag spelar Barcelonas damer med Fridolina Rolfö som nyckelspelare den första semifinalen mot Wolfsburg i Champions League och då ska de nya biljettrutinerna vara på plats. När Barcelona mötte Real Madrid i kvartsfinalen för tre veckor sedan sattes publikrekord för en klubblagsmatch globalt med 91553 åskådare på Camp Nou.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.