Eintracht Frankfurt-fans på väg in på Camp Nou inför matchen i torsdags. Foto: Bildbyrån

FC Barcelona undersöker hur tyskar kunde ta över Camp Nou

Uppdaterad
Publicerad

FC Barcelona har inlett en undersökning kring hur uppskattningsvis 30000 fans till Eintracht Frankfurt kunde befinns sig på Camp Nou när det tyska laget sensationellt vann med 3-2 och gick till semifinal i Europa League i torsdags.

– Spelarna vill veta hur det här kunde gå till. Klubben måste ha gjort ett stort misstag, säger tränaren Xavi Hernandez efter biljettkuppen.

Det såg ganska bekvämt ut för FC Barcelona som spelade 1-1 i första mötet i Frankfurt men i returen hemma på Camp Nou, där tyskarna fått köpa 5000 biljetter i förväg, dök uppemot 30000 Eintracht Frankfurt-fans upp och tog över arenan på vissa sektioner som såg ut som vita väggar.

Europa League

– Det var en stor överraskning att så många Frankfurt-fans var här på Camp Nou, sade Barcabacken Ronald Araujo till Fifa direkt efter matchen.

Inte bara på läktarna chockade det stora antalet tyskar utan på planen hamnade Barcelona i ett 0-3-underläge. Det blev tolv minuters tilläggstid, mest för att domarens radiokommunikation slutade fungera, och Barcelonas bägge reduceringar kom på tilläggstid.

Barcapresidenten: Pinsamt för klubben

Inför måndagens ligamatch mot Cadiz på Camp Nou planerar vissa av fansen en protestaktion mot klubbledningen. Grupperingen Nostra Ensenya anklagar klubben för att ha fått dem förödmjukade och försatt dem i fara.

Klubbens president Joan Laporta erkänner efteråt att det som hände var pinsamt för klubben och har tillsatt en utredning, enligt AP. 

Det rör sig troligtvis om säsongskortsinnehavare sålt sina biljetter vidare till de tyska fansen som tog över gatorna i Barcelona och firade sitt lags avancemang långt efter slutsignalen.

Noterbert är att inte ens Uefa redovisar någon publiksiffra som ska ha uppgått till 79468 enligt uppgifter till Gracenote och bland annat finns på SVT Sports sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet