Jonas Jerebko är klar för spel i EM

Jonas Jerebko har tackat ja till EM.
Foto: ScanpixJonas Jerebko har tackat ja till EM.
NBA-spelaren Jonas Jerebko, till vardags i Detroit Pistons, var med och tog Sverige till EM 2013. Nu är det också klart att han kommer spela för Sverige i EM i Slovenien i september. – Det ska bli jäkligt kul att åka och tävla mot de bästa lagen i Europa, säger Jerebko till Basketförbundet.

Sverige kommer att spela EM för första gången sedan 2003 och man gör det alltså med två NBA-spelare sedan också Jeff Taylor gett ett positivt besked för ett par veckor sedan.

– Jag har spelat med alla som är aktuella för laget utom Jeff Taylor (NBA-spelare i Charlotte Bobcats), men honom har jag spelat mot. Jag och Jeff har snackat lite med varandra under säsongen om att spela EM, så nu ska det bli kul att få spela med honom också, säger Jerebko till Basketförbundet.

Sverige inleder EM 4 september mot Grekland. Sedan följer match mot Finland 5 september. Sverige har en vilodag 6 september innan man sedan spelar tre dagar i rad, mot Ryssland, Turkiet samt Italien. De tre bästa lagen i de fyra grupperna går vidare till ett nytt gruppspel där man spelar om en plats i kvartsfinalen.

– Vi fick en tuff lottning, då är det väldigt skönt att kunna ställa upp med våra bästa spelare, säger landslagschefen Jonte Karlsson.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.