Susanna Kallur skippar EM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kallur lägger ner säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Hon gjorde nyligen sitt första lopp på fyra år. Nu meddelar Susanna Kallur att hon inte tänker delta i någon mer tävling i år. ”Det väger inte tungt att springa ett par tävlingslopp till”, skriver stjärnan på sin blogg.

I juli tävlade Susanna Kallur för första gången på fyra år när hon sprang i Leksandsspelen och för några veckor sedan föll hon glädjetårar när hon vann sitt försöksheat i SM.

I samband med tävlingen tackade hon även nej till EM som avslutades för några dagar sedan.

Satsar på nästa år

Nu skriver Susanna Kallur på sin blogg att hon inte kommer att delta i någon mer tävling i år – hon lägger ner säsongen och satsar på nästa år istället.

”Ärligt, att springa ett par tävlingslopp (utan häckar) till väger inte alls lika tungt som att dra igång uppbyggnadsträningen tidigare och garanterat skadefri. Så sagt och gjort, nu är vi på väg ner i gruvan.”

Tanken var att tävla

Tanken var, skriver Kallur, att hon skulle boka in fler tävlingar med sin tränare, som i sin tur gav förslaget att dra igång grundträningen inför nästa år.

”Nu ska här byggas upp en snabb häcklöparkropp igen”, skriver Susanna Kallur.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.