Kalmar vände efter Halmstads chock

Halmstad nätade efter bara 22 sekunders spel. Sedan tog det roliga slut för hemmalaget.

Halmstad BK fick en smakstart hemma på Örjans Vall. Men gästande Kalmar FF vände och vann med 2-1 i vårsolen.

Efter bara 22 sekunder hamnade bollen hos Stefan Selakovic. Han fintade en back och sköt 1-0 med ett markskott via stolpen hos KFF-målvakten Etrit Berisha.

Det var säsongens snabbaste mål hittills. HBK var nära att utöka till 2-0 men Johan Blomberg prickade stolpen i 22:a minuten.

I andra halvlek kom KFF:s vändning. Först med ett markskott från Ismael Lima. Sedan slog Romario till på halvvolley med kvarten kvar.

Dämpad HBK-tränare

Kalmar hade mest boll och dessutom hela 7-1 i hörnor.

– Vi kunde inte leva upp till vårt spel från första halvlek. Vi behöver helt klart bli bättre, säger en dämpad HBK-tränare Jens Gustafsson till CMore efter tre poäng på fem omgångar.

– HBK började aggressivt med hög press med de tröttnade och vi luckrade upp deras spel och vann välförtjänt, analyserar Kalmars Henrik Rydström.