Michelle Karvinen lämnar Luleå Hockey/MSSK. Foto: Bildbyrån

Michelle Karvinen: ”En känslosam stund”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem säsonger och tre SM-guld lämnar stjärnforwarden Michelle Karvinen, 30, Luleå Hockey/MSSK. Vilken nästa klubb blir för Karvinen är ännu inte officiellt.

– Nu känns det som att den bästa lösningen är att fortsätta utvecklas som spelare på annat håll, säger hon till finska Yle.

Den finska forwarden Michelle Karvinen har haft fem framgångsrika säsonger i Norrbotten bakom sig. Hon har hjälpt Luleå Hockey/MSSK till tre SM-guld och hon har även vunnit poängligan i SDHL vid tre tillfällen.

Att ta beskutet att lämna Luleå blev känslosamt.

– Jag var nervös då jag meddelade att min karriär fortsätter någon annanstans. Jag undrade hur klubben och supportrarna skulle reagera och det var en känslosam stund. Men alla har stöttat mig efter mitt beslut på ett fint sätt. Att spela i Luleå har varit det bästa i hela min karriär, säger Michelle Karvinen till Yle.

Ny klubb

Vilken nästa klubb blir för Michelle Karvinen är inte officiellt, men klart är att det inte blir till en annan klubb i Sverige.

– Jag behöver ny energi i min karriär. Nu känns det som att den bästa lösningen är att fortsätta utvecklas som spelare på annat håll. Jag kan ännu inte berätta om min nya klubb då det ännu inte är officiellt. Jag siktar fortfarande högt, säger hon och fortsätter:

– Redan från första dagen pratade klubben om långsiktiga planer. Luleås verksamhet har förändrat damishockeyn i Europa. De har knuffat damhockeyn framåt och i en mer professionell riktning. Det är så viktigt, det de har gjort. Förhoppningsvis kan damishockeyspelare i framtiden fokusera på att spela utan något extrajobb.

”Svår att glömma”

Karvinen ser också fram emot fler framgångar i finska landslaget. I vår blev det inget VM och laget fick därmed ingen revansch från snöpliga finalförlusten mot USA 2019.

– VM-finalens avslutning är svår att glömma, men man kan använda den som en motivationskälla. Alla vet att vi kan göra något stort. Vi vill vara bäst och vi kommer att bevisa det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.