Erika Grahm. Foto: Bildbyrån

Grahm: ”Inte landslaget som driver mig längre”

Uppdaterad
Publicerad

Erika Grahm var tidigare i år osäker på en fortsatt karriär. Nu väljer 29-åringen att göra ännu en säsong i Brynäs – men om det bli något mer i Damkronorna vet hon inte.

– Det är inget jag funderar på just nu då jag fokuserar på Brynäs för fullt. Vi får se vad som händer framöver, säger Grahm till SVT Sport.

Landslagskaptenen uttryckte tidigare i år – när VM blev inställt – att hon inte visste om det skulle bli en fortsättning i spelarkarriären över huvud taget.

– Man hade ju ställt in sig på det och det blev ett ganska abrupt slut där. Så det kanske är en anledning till att man inte känner sig riktigt klar heller, säger Erika Grahm till SVT Sport och utvecklar:

Damkronorna

– De flesta säger att man känner en ganska tydlig magkänsla om man är klar eller inte. Jag känner fortfarande att det är roligt att träna, drivs av att utvecklas och jag tycker vi har något spännande på gång här i Brynäs

”Inte som när jag var yngre”

Men hur det blir med spel i blågult är osäkert.

– Jag har inte tagit något beslut alls när det gäller landslaget, man ska prestera för att bli uttagen också. Skulle jag bli utkonkurrerad är det så. Jag tar ingenting för givet men det är framför allt fokus på att spela i klubblaget nu.

Är det först om det kommer en förfrågan som du kommer att ta ett definitivt beslut?

– Ja, precis. Sen är det inte som när man var yngre och tog varje beslut i livet efter hockeyn utan jag har ett jobb som det ska fungera med också, säger Grahm.

”Inte landslaget som driver mig”

– Det är inte landslaget som driver mig längre utan jag tycker det är roligt att spela hockey, om det är med eller utan Damkronorna är inget jag funderar på nu. Känner jag för att spela i landslaget och blir uttagen så får jag ta ställning till det då men det är fullt fokus till klubblaget nu.

Men skulle Damkronorna stå utan sin lagkapten och profil är Erika Grahm säker på att framtiden är ljus.

– Det kommer otroligt mycket yngre tjejer upp nu också så jag är inte ett dugg orolig att Damkronorna kommer att vara framgångsrika framöver.

ARKIV: Brynäs gick på knock – efter Grahms kritik (22 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet