Kasperi sliten – spelade utan avbrott

Publicerad

Per Kasperi hade chansen att avgöra förlängningen mot Tjeckien två gånger – men ”Kälkkronornas” supertalang brände två klara frilägen. Anledningen: 20-åringen spelade utan avbrott. – Jag var riktigt trött, säger Kasperi.

En kälkhockeytrupp får bestå av max 17 spelare – Sveriges trupp består av endast 14.

Men i dagens förlust matchades bara sju av dessa – samtidigt gick Tjeckien gick runt på elva man.

– Klart jag skulle vilja ha ett fullt lag och visst kändes det av att jag spelade hela matchen. Men sedan i straffläggningen var jag väldigt fokuserad, säger Kasperi till SVT Sport ett par timmar efter matchen.

– Visst är det en fördel att vara fler spelare men å andra sidan har vi kört så här i flera år och är vana och samtidigt så får man ju spela mer, funderar Kasperi som trots bara 20 år spelar sitt andra Paralympics.

Unga stjärnan Per Kasperi bytte inte en enda gång under den 50 minuter långa matchen, Niklas Ingvarsson, Rasmus Lundgren och Marcus Holm spelade alla över 47 minuter.

– De orkar. De fick fria händer, jag sa ”kör vad ni orkar, signalera så byter vi”. Det är de fyra som skulle avgjort det, det låg i deras händer att byta, säger förbundskapten Jörgen Lundgren till SVT Sport.

Det tuffa matchandet tog till slut ut sin rätt. I förlängningen hade Kasperi två klara lägen att avgöra – men missade båda.

– Jag var riktigt trött, säger han och utvecklar för SVT Sport:

– Det gick inte vägen den här gången. Man hinner inte tänka någonting.

Trots förlusten ser Kasperi ljust på fortsättningen.

– Det känns tråkigt att förlora, men samtidigt känns det positivt att vi fortfarande kan nå vårt mål i den här turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Paralympics: Kälkhockey

Mer i ämnet