Amerikansk finalseger tystade hemmapubliken

Och spelarna gjorde en bra final.

Men det blev ändå inget kälhockeyguld.

Syndabock: Dmitri Lisov, vars indianare kostade ett guld.

Shabaya arena kokade under stora delar av kälkhockeyfinalen, där hemmanationen Ryssland mötte USA.

Tyvärr, för den ryska publiken, fick de inte jubla över ett guld då USA vann matchen med 1–0.

Paralympics 2014 kälkhockey

Stänkte in pucken

Stor matchvinnare blev Joshua Sweeney, som en kvart in i den andra perioden fick pucken efter en riktig indianare av Dmitri Lisov.

Fri med den ryske målvakten gjorde Sweeney inget misstag, utan stänkte in pucken i nättaket.

– Det är bara att göra som på träning. Man gör det man behöver och försöker bara ta till vara på läget. Lyckligtvis gjorde jag mål. Men om jag vetat att det skulle bli det enda målet hade jag varit mer nervös, säger han till SVT Sport.

USA bättre

Den amerikanska segern var rättvis. Trots att Ryssland gjorde en bra final var det ändå USA som var det bättre laget sett över tre perioder i den välspelade och fartfyllda finalen.

– Amerikanerna var bättre, konstaterar SVT:s expertkommentator Janne Enbom.

I och med segern försvarade USA sitt guld sedan 2010. De tog även hem turneringen 2002.