Kennet Andersson. Foto: Bildbyrån

Kennet Andersson lämnar rollen som sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Kennet Andersson lämnar sin roll som sportchef i IFK Göteborg – av privata skäl.

Han kommer dock finnas kvar som rådgivare och Pontus Farnerud blir ny sportchef.

– Vi vill att alla dessa roller ska vara på plats när den nya tränaren tillträder, säger klubbdirektör Max Markusson till klubbens hemsida.

Igår fick huvudtränaren Poya Asbaghi sparken som tränare i IFK Göteborg. Ett beslut som drev på förändringen av sportchefsrollen. Samtidigt skriver klubben att Kennet Andersson, 52, lämnar av privata skäl.

– Vi vill att alla dessa roller ska vara på plats när den nya tränaren tillträder och det känns bra att kunna presentera detta nu, säger klubbdirektör Max Markusson till klubbens hemsida.

Kvar som rådgivare

Assisterande sportchefen, Pontus Farnerud, 40, tar över som sportchef.

–  Jag och Kennet har jobbat väldigt tätt och det känns bra och tryggt med vetskap att Kennet kommer finnas nära med sin erfarenhet och klokhet, säger Farnerud till klubbens hemsida.

Kennet Andersson kommer vara kvar i klubben i en deltidstjänst som rådgivare till Farnerud och en roll i sportrådet.

– Jag är väldigt taggad på att ta mig an den nya rollen och även finnas med som ett stöd för Pontus när han behöver mig, säger Andersson till klubbens hemsida.

Dementerar rykten om externa bolagets inverkan

Enligt Fotbollskanalen ska ett externt bolag ha stort inflytande i klubbens beslut, något som dementeras av klubben.

– Transferintressenterna är en grupp med blåvita supportrar som har valt att investera stora belopp för att vi ska kunna värva skickliga fotbollsspelare till klubben...De har inte möjlighet att påverka vem som tränar laget, hur gräset ska vara klippt eller hur många fotbollar vi ska köpa in. För sitt stora engagemang förtjänar de bara uppskattning. Punkt.

Klipp: Robin Söder om sparkningen av Poya Asbaghi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.