SVT:s expert Daniel Nannskog tycker att det är rätt av IFK Göteborg att sparka tränaren Poya Asbaghi. Foto: Bildbyrån

Nannskog: Det blev Poyas undergång i Blåvitt

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg hade inget annat val än att sparka tränaren Poya Asbaghi, tycker SVT:s expert Daniel Nannskog.

Men misslyckandet är inte bara hans, utan lika mycket klubbledningens.

– Det som verkligen har saknats under säsongen är en forward som gör mål och det handlar mer om klubbens kapital än om Poya, säger Nannskog.

Efter 13 raka ligamatcher utan seger valde IFK Göteborg i dag att sparka huvudtränaren Poya Asbaghi.

Klubben ligger just nu på tolfte plats i den allsvenska tabellen, en poäng före Helsingborg på kvalplats.

– Det var nödvändigt av Göteborg att agera när de ligger så oerhört nära en nedflyttningsplats. Poya har haft kniven mot strupen under en längre tid nu och till slut fanns det inget annat val, säger Daniel Nannskog.

Klubben saknar anfallare

SVT:s expert tycker däremot att Asbaghi kan lämna klubben med ”hyfsat högt huvud”.

– Han försökte verkligen att ändra på Göteborgs spelstil med ganska små medel, med klubbens mått mått. Tidigare kunde Blåvitt välja spelare på en betydligt högre hylla än vad de kan i dag. Det största problemet är att de inte fått in en riktig striker. Kanske hade situationen sett annorlunda ut om Robin Söder var tillgänglig under säsongen, säger Nannskog och fortsätter:

– Med tanke på Söders skada skulle klubben ha agerat tidigare och inte chansat på en så viktig position.

”Kittlande med Norling”

Vem som leder IFK Göteborg i hemmamatchen mot Hammarby nästa vecka är just nu oklart, men förhoppningen är att ha en ersättare på plats inom kort.

– Det finns inte så många lediga tränarnamn som kittlar, men ett namn som skulle kunna vara intressant är Rikard Norling som nyligen fick sparken från AIK. Han vet verkligen vad det innebär att träna en storklubb.

– Assisterande tränaren Ferran Sibilia är kvar men han står för samma slags fotboll som Poya så jag tror att det är viktigt att man får in en ny röst med nya tankar för att bryta den här förbannelsen.

KLIPP: Robin Söder: ”Tänker främst på Poya som människa”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.