Klart med värdstäder för SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka städer som står värd för SM-veckan vinter 2015, 2016. 2015 tävlas det i Örebro, och Piteå arrangerar SM-veckan 2016.

Sex städer kämpade om att få bli värdstad. Fyra finalister utsågs och Riksidrottsförbundet samt SVT har efter noga övervägande, där man tittade närmare på arenor och andra förutsättningar för SM-veckan, fattat besluten.

”Varit en tuff process”

– Det har varit en tuff process med hög klass på ansökningarna och samtliga finaliststäder är väldigt bra kandidater för SM-veckan. Kommunerna har verkligen visat ett stort engagemang och en vilja att satsa på idrott, säger Patrik Wigelius, marknadschef på Riksidrottsförbundet.

Örebro blir den sydligaste värdstaden för vinterveckan och Piteå den hittills nordligaste. Det är två städer som kommer att ge SM-veckan lite olika profil.

”Piteå en outsider på förhand”

– Piteå är den minsta staden och var på förhand en outsider, men det koncept som presenterats är spännande. Dels erbjuder skidstadion möjligheter att arrangera både längdtävlingar och alpina grenar, dels finns det förutsättningar för att skapa en SM-by ute vid Pite Havsbad, där alla deltagare kan bo, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

– Örebro har väldigt bra förutsättningar för att ta emot många olika sporter i nya arenor mitt i city. I kombination med kommunens satsningar på nya spår och en helt ny konstsnöanläggning till skidstadion i Ånnaboda, skapas förutsättningar för en väldigt bra SM-vecka, säger Patrik Wigelius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2013

Mer i ämnet