Carolina Klüft gläds åt regeringens besked. Foto: Bildbyrån

Klüft om regeringens besked: ”Glädjande”

Uppdaterad
Publicerad

Barn födda 2005 och senare får idrotta tillsammans igen både inomhus och utomhus, meddelar regeringen.

Ett efterlängtat besked för många.

– Det är positivt och glädjande, säger Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep.

Coronarestriktionerna har gjort det svårt för barn och ungdomar att röra sig som tidigare då många fritidsaktiviteter stängts ner.

Under torsdagen meddelade regeringen att det återigen är okej för klubbar och föreningar att samla barn födda 2005 och senare, även inomhus.

Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep, välkomnar beskedet.

”Positivt besked”

– Vi vet att många saknat träning och blivit mer stillasittande under pandemin så det är ett positivt besked, säger hon.

Nu hoppas hon att alla tar ansvar så att smittspridningen går ner.

– Man måste vara ödmjuk att detta är svåra beslut att ta. Tycker ändå det är positivt att denna lättnad kommer för barn och unga och deras aktiviteter, både ute och inne vilket var väldigt roligt.

Hoppas på lättnader även för äldre

Barn som är födda 2004 kommer fortsatt inte få träna tillsammans inomhus. Kulturminister Amanda Lind (MP) säger att även de ska kunna idrotta men inte i större grupper.

– Vi hoppas att det snart ska komma lättnader även för dem men nu gläds vi med detta besked. De äldre får fortsätta ta stöd av ledare och föräldrar och få hjälp med att komma igång med träning ute och andra pass hemma, säger Klüft.

KLIPP: Klüft orolig för ungas stillasittande (18 januari):

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.