Diana Prazak och Frida Wallberg. Foto: Scanpix

Nya steg i Wallberg-utredning

Uppdaterad
Publicerad

Proboxningskommissionen fortsätter att leta svar på vad som orsakade Frida Wallbergs hjärnblödning i titelmatchen mot australiskan Diana Prazak den 14 juni.

– Vi har sammanträtt via telefon och mejl hittills, nu vill vi träffas och se punkt för punkt om det inträffat något i förhistorien som vi inte kände till men borde ha fått känna till, säger kommissionens ordförande Björn Rosengren till Expressen.

Efter matchen spekulerades det i om hon haft tidigare smällar mot huvudet, bland annat under träning med herrar i Spanien. Sedan tidigare har kommissionen meddelat att de ska granska filmklipp för att se om Wallberg kan ha skadat sig innan matchen mot Prazak.

Frida Wallberg flyttades i fredags från Karolinska universitetssjukhuset i Solna till universitetssjukhuset i Linköping där hon vårdas fortfarande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frida Wallberg

Mer i ämnet