Nicklas Bäckström under presskonferensen i går. Foto: Bildbyrån

Landslagsläkaren: ”Något som inte stämmer”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige chockades när Nicklas Bäckström inte fanns med under OS-finalen i går på grund av för höga värden av pseudoefedrin i kroppen. Något han fått av sina allergitabletter. – Det är något som inte stämmer, säger Sveriges landslagsläkare Björn Waldebäck till Aftonbladet.

– Nicklas säger att han bara tagit en tablett om dagen. När du kommer över det värdet är det något som inte stämmer, för mig känns det orimligt, säger Tre Kronors landslagsläkare Björn Waldebäck till Aftonbladet.

Tre Kronor-ledningen satt sent i natt i krismöte med SOK om dopningsskandalen. I dag under förmiddagen väntas B-provet från dopningtestet komma.

OS i Sotji ishockey herrar

”Sverige kommer med bortförklaringar”

SVT Sports Marie Lehmann, på plats i Sotji, menar att hockeyvärlden är delad.

– Alla länder menar på att Sverige bara kommer med bortförklaringar medan Sverige menar att det är ett misstag, säger hon i ”Gomorron Sverige”.

NHL meddelar att de inte kommer att stänga av Nicklas Bäckström för spel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet