Kritiskt läge för Vasaloppet – riskerar ställas in

Uppdaterad
Publicerad

Situationen för Vasaloppet är kritisk och det är inte säkert att loppet kommer att kunna genomföras på söndag.

Läget för Stafettvasan (på fredag) och Vasaloppet (på söndag) bedöms som kritiskt. Detta på grund av att spårdragningen försvårats kraftigt vilket kan medföra att Vasaloppet i värsta fall ställs in på söndag.

Det milda vädret är boven i dramat.

– Vi ska jobba under natten och vet mer i dag. Väderprognoserna pekar åt rätt håll men frågan är om det blir kallt nog, säger Vasaloppets vd Anders Selling till TT.

Är Vasaloppet i fara?

– Vi vet inte riktigt. Det hoppas jag verkligen inte. Det här är inget ovanligt. Så är det alltid. Så fort det kommer en antydan kommer det massor av frågor, säger Selling.

I dag kommer en presskonferens att hållas angående den kritiska situationen. Besiktningar av spåren genomfördes under kvällen där även alternativa bansträckningar undersöktes.

– Vi står inför en jobbig situation eftersom varmvädret fortsätter. Minusgraderna som vi hade hoppats på ser inte ut att komma. Därför behöver vi se över hur vi gör. Detta arbete pågår nu. Vi ser över hela spåret och ska överlägga i kväll och i natt om hur vi kan göra detta på bästa sätt, säger Vasaloppets pr-ansvarige Ola Granfeldt till SVT Sport.

I dag kommer en presskonferens, som sänds i SVT Play från klockan 10.00, att hållas angående situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vasaloppet 2014

Mer i ämnet