Kroatisk spelfördelare till Sallén

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalaklubben Sallén Basket har värvat kroaten Vedran Bosnic. Den 30-årige spelfördelaren har bland annat spelat i den litauiska storklubben Lietuvos Rytas. Förra säsongen var han i KK Grude i den bosniska förstadivisionen där han snittade 12 poäng och 5,8 assist.

Bosnic är Salléns tredje utländska nyförvärv efter esten Reinar Hallik och finländske landslagscentern Aki Ulander. Bosnic har delar av sin familj i Sverige, vilket var en av anledningarna att han nyligen tackade nej till kontraktsförslag från bland annat franska klubbar och istället väljer spel i Sverige.

– Vedran är en rutinerad spelare som vi tror och hoppas mycket på. Förutom hans ledaregenskaper så är han också en riktigt bra poänggörare. Tillsammans med en annan utländsk spelare vi har på gång kan dessa två bli ett riktigt fruktat radarpar i höst, säger Salléns huvudtränare Christer Stjernborg i ett pressmeddelande.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.