Foto: Scanpix

Krönikörerna hyllar Aregawi

Uppdaterad
Publicerad

Efter det första svenska VM-guldet i friidrott på sex år hyllas Abeba Aregawi i dag i de stora svenska tidningarna efter segern på 1 500 meter i Moskva i går kväll.

Mats Wennerholm, Aftonbladet: ”Abeba Aregawi springer hem sitt första VM-guld för Sverige här i Moskva. Jag skriver första. För det här är bara början. EM i Zürich nästa år, VM i Peking 2015 och OS i Rio 2016 kommer göra guldsamlingen komplett.”

Ludvig Holmberg, Expressen: ”Abeba har ett löpsteg som är på gränsen till perfekt och har nu även utvecklat både psyke och taktiktänk. Hon är en maskin. Och en sak är säker: Den svenska nationalsången kommer att spelas på många friidrottsarenor under de kommande åren.”

Friidrotts-VM 2013

Johan Esk, Dagens Nyheter: ”Sveriges nya världsmästare har det avgörande gemensamt med den senaste. Abeba Aregawi och Carolina Klüft visade hur man vinner under press, som storfavorit, när det finns massor att förlora. Den känslan är viktig att få in mer av i svensk idrott.”

Anders Lindblad, Svenska Dagbladet: ”Jag hoppas att alla framför tv:n tar henne till sitt hjärta. Hon är en charmig, blyg 23-åring som lär sig svenska bättre dag för dag – men framför allt en fantastisk löpare. Det ser ut som hon svävar över löparbanan, till synes helt utan ansträngning.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet