Kuchar sänkte Donald med bunkerslag

Uppdaterad
Publicerad

På Masters räckte han inte till sista varvet och blev femma men i natt tog Matt Kuchar revansh och spurtade hem PGA-turneringen på Hilton Head i South Carolina. Han avgjorde i stor stil med att sänka ett bunkerslag på det 72:a hålet.

Kuchar är i strålande form.  Amerikanen radar upp topplaceringar.  Men inför sista varvet på Hilton Head såg segern avlägsen ut . Han var fyra slag efter en pånyttfödd Luke Donald. Men Kuchar gick runt på 64 slag och klättrade därmed förbi alla konkurrenter inklusive Donald.

Kuchars två sista hål var spektakulära. På det 17:e hålet tappade han sin ledning när han oförklarligt treputtade för en bogey. På det sista hålet svarade han med en lika oförklarlig bunkeruppvisning. Bollen direkt i kopp för en birdie – precis det som behövdes för att vinna turneringen med ett slag.

PGA-touren

–Jag gick upp och läste greenen ordentligt, visste att det skulle falla vänster, spelade upp den strax höger om hålet, såg den rulla. Jag hörde publiken bli galen när bollen försvann. Jag blev galen själv, det var en otrolig känsla, sa Kuchar.

Donald befann sig på den 15:e greenen när han hörde publikens vrål över Kuchars bunkerslag.

–En besvikelse givetvis att inte vinna, sa Donald.

– Vanligtvis brukar en 69:a, en blåsig dag, med en tvåslagsledning vara tillräckligt för att fixa det på en söndag..., suckade engelsmannen. 

Carl Pettersson, boendes i just South Carolina,  var ende svensk med men han missade kvalgränsen.

Resultat PGA, Hilton Head, SC

1) Matt Kuchar, USA, -11,  (66-73-70-64),

2) Luke Donald, Storbritannien, -10, (70-69-66-69),

3) Ben Martin, USA, -9, (69-68-71-67)

    John Huh, USA, -9, (71-68-68-68)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-touren

Mer i ämnet